Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 30 ביקורות
js_loader

גביית חובות

במדינת ישראל, גביית חובות מטופלת בדרך כלל על ידי סוכנויות פרטיות לגביית חובות או עורכי דין המתמחים בגביית חובות. התהליך מתחיל לרוב בשליחת מכתב דרישה לחייב, המפרט את גובה החוב ובקשת התשלום. אם החייב לא נענה או אינו יכול לשלם את החוב, רשאי הנושה לבחור להגיש תביעה משפטית כנגדו.

מתי מתעורר הצורך בסיוע של עורך דין גביית חובות?

הצורך בסיוע משפטי מטעם עורך דין גביית חובות מתעורר כאשר אדם שרכש מוצר או שירות, אינו מעביר לזולתו את הכספים שהוא חב לו תמורתם. במקרים מסוימים, התשלום לכאורה מועבר למוטב עוד במעמד הרכישה, אולם בדיעבד מתברר כי אין אפשרות לממש אותו – כפי שקורה במקרה המצער של צ'קים ללא כיסוי או צ'קים חוזרים. אין עוררין על כך שזהו מצב בעייתי שלא לומר – מתסכל במיוחד עבור בעל החוב (הנושה). על מנת להתמודד עם אתגר הגבייה ולקבל את התשלום המובטח, נדרש לרוב ייעוץ משפטי פרטני של עו"ד חובות מנוסה – כפי שמציע משרד עו"ד שמעון גיגי. בשורות הבאות נבחן את האתגרים הכרוכים בגביית חובות ואת האופנים שבהם הסיוע המשפטי יכול לייעל את תהליך הגבייה.

מהם האתגרים הכרוכים בגביית חובות וכיצד ניתן להתגבר עליהם?

גביית חובות יכולה להיות משימה מאתגרת במיוחד מכמה סיבות:

  • קושי באיתור החייב: במקרים מסוימים ייתכן שהחייב העתיק את מקום מגוריו או עסקיו, או שינה פרטי התקשרות, מה שמקשה על איתורו והתקשורת עמו לגבי החוב.
  • מחלוקות על תוקפו של החוב: החייב רשאי לחלוק על גובה החוב או לטעון שאינו תקף, מה שעלול לעכב את תהליך הגבייה.
  • מצוקה כלכלית של החייב: החייב עלול להקלע למשבר כלכלי המקשה עליו לשלם את החוב, מה שעלול להקשות בתורו על המשא ומתן להסדרת החוב.
  • הגבלות משפטיות: ייתכנו הגבלות חוקיות כיצד ומתי ניתן לגבות את החוב, ואי עמידה בתקנות אלו עלולה לגרור קנסות עבור הנושה.
  • התנגדות מצד החייב: החייב עלול שלא לשתף פעולה עם תשלום החוב, מה שעשוי להקשות על תהליך הגבייה.
  • משך התהליך: תהליך גביית החוב עלול לקחת זמן רב ולדרוש מעקב רציף ומשא ומתן מתמשך מול החייב.

כדי להתגבר על אתגרים אלו, אנשים רבים בישראל בוחרים להסתייע בשירותיו של עורך דין שמעון גיגי, המתמחה באיתור חייבים, ניהול משא ומתן בנוגע להסדר חובות והגשת תביעות משפטיות לפי הצורך.

כיצד מתבצעת גביית חובות בישראל?

בבית המשפט ניתנת לחייב הזדמנות להגיב לתביעה ולחלוק על החוב אם הוא סבור שהוא אינו תקף. לאחר מכן, בית המשפט מקבל החלטה בתיק ויכול לחייב את החייב לשלם את החוב, או להגיע להחלטה חלופית כגון קביעת תכנית תשלומים. במידה וניתן בבית המשפט פסק דין לטובת הנושה, או שברשותו שטר חוב שברצונו לממש, הוא יוכל להשתמש באלו לשם פתיחת תיק בהוצאה לפועל (רשות האכיפה והגבייה) כנגד החייב, לשם נקיטת הליכי גבייה והטלת סנקציות על החייב במידה ויסרב להסדרת חובותיו.

כמו כן, חשוב לציין כי בישראל החוק מאפשר לחייבים שאינם מסוגלים לפרוע את חובותיהם להיכנס להליך לגיבוש הסדר חובות מול נושיהם ולהגיע להסכמה על תשלום חובותיהם בתנאים מקלים. חוק זה חל הן על אנשים פרטיים והן על עסקים בשינויים מסויימים ויכול להוות חלופה להגשת תביעה.

בנוסף, קיים גם הערוץ של פתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי כנגד החייב, לבקשת נושיו, שאודותיו נפרט עוד בהמשך המאמר.

השלב הראשון בגביית חובות

כאשר ניגשים לגביית חוב, הדבר הראשון שכדאי לנסות הוא ליצור קשר טלפוני עם החייב (תוך הקלטת השיחה) ולבקש ממנו באופן מכובד וסבלני שישלם את החוב בהקדם. ניתן לעשות כן גם בהודעת מייל, במכתב הנשלח בדואר רשום ואף בהודעת ווצאפ. פנייה בדרך זו מסייעת לא אחת להסדיר את תשלום החוב במהירות וחוסכת לנושים זמן, מרץ וטרחה מיותרת כפי שכרוכים בנקיטת הליכים משפטיים והליכי גבייה מורכבים יותר.

אולם אם הפנייה לא הולידה את התוצאה המקווה של הסדרת החוב, דעו כי תגובת החייב המתועדת (או היעדרה) תוכל לשמש אתכם בשלבים הבאים לגביית החוב.

השלב השני בגביית חוב – התייעצות משפטית עם עורך דין לענייני גבייה

במקרים שבהם חייבים אינם מגיבים כמצופה לפנייה להסדרת התשלום, נהוג להתקדם לשליחת מכתב התראה מעו"ד. ככל שהחייב אינו משלם את חובו גם בעקבות זאת, עשוי עורך דינכם להמליץ על הגשת תביעה משפטית כנגדו. הזכייה בתביעה תאפשר לפתוח תיק הוצאה לפועל כנגד החייב שבאמצעותו ניתן יהיה להטיל עליו סנקציות והגבלות (כגון עיקול נכסים ומשכורת, הטלת הגבלות על חשבון הבנק של החייב, הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ, הגבלת רישיון נהיגה, ועוד) כדי לעודד את החייב לשלם את החוב בהקדם.

שימו לב: בהתאם לסוג החוב שעליכם לגבות, ייתכן שתידרשו לפנות למשרד עורכי דין לגביית חובות, המעסיק גם עורך דין דיני עבודה או עו"ד תביעות ייצוגיות. 

כיצד מתבצעת גביית חובות מחייבים המצויים במשבר כלכלי?

הקו המנחה בתהליך לגביית חובות מחייב המצוי במשבר כלכלי ותזרימי, הינו מציאת מתווה שבמסגרתו יוכל הנושה או המייצג שלו לגבות שיעור מרבי מכספי החוב. לעיתים הדבר מסתייע באמצעות הסדר חוב הנשען על שינוי תנאי התשלום לחייב – בין אם בויתור על נתח מסוים מסכום החוב הכולל או על ידי פריסת הסכום לתשלומים קטנים וממושכים יותר. אולם כאשר הדבר איננו מתאפשר, וכל אמצעי האכיפה והגבייה בהוצל"פ מוצו – ניתן להכריז על החייב בתור ישות חדלת פירעון (היינו כפושט רגל).

הליך זה הוא המקבילה להליכי פשיטת רגל שהיו נהוגים עד ספטמבר 2019 ומאפשר להשיב לנושים חלק מסוים מסכום החוב בתשלומים קבועים, מתוך נכסי החייב והכנסותיו השוטפות. אולם מדובר בהליך ממושך האורך כארבע שנים שבמסגרתו עשויים נושים נוספים להגיש תביעות חוב כנגד החייב חדל הפירעון. פירושו שהסיכויים לפירעון החוב במלואו במסגרת הליך חדל"פ קטן במיוחד ומכאן שעדיף לנקוט בערוצי פעולה חלופיים להסדרת החוב מול החייב, במידה והדבר מסתייע.

מדוע חשוב להסתייע בעורך דין מומחה לגביית חובות בתהליך להשבת חוב?

גביית חובות הוא דיסציפלינה משפטית מורכבת ומרתקת המצריכה בקיאות רבה בחקיקה ובפסיקה הרלוונטית. לא כל משרד עורכי דין שמספק שירותים בהקשר לחובות בהכרח מתמחה בגביית חובות באופן ספציפי ויסודי. לכן נושים אשר מעוניינים להשיא את סיכויי ההצלחה בתהליך גביית הכספים שלהם – יעשו בתבונה אם יבחרו להסתייע בשירותיו של עורך דין מומחה לגביית חובות, שצבר הצלחות רבות במקרים דומים.

כך עורך דין יכול לסייע לכם בגביית החובות מחייבים

בין הדברים שכדאי לכל נושה ולכל חייב לעשותם, זה לפנות לעזרת משרד עורך דין מנוסה לענייני חובות. עורך דין כאמור לעיל, יוכל לפעול לגביית הכספים המגיעים לכם ב- 3 ערוצים עיקריים, כדלקמן:

  1. ניסוח מכתבים – על ידי ניסוח מכתב דרישה והתראה לפני נקיטת הליכים משפטיים והליכי גבייה שישלח לחייב כדי לדרבן אותו לתשלום סכום החוב המלא.
  2. ליווי משא ומתן לגיבוש הסדר חוב בין הנושה והחייב – הסדרי חובות מסייעים לנושים וחייבים רבים להימנע מהצורך בהתדיינות משפטית ממושכת, יקרה ומורכבת, ועורכי דין להסדרי חוב מתווכים בין הצדדים בתהליך כדי למצוא פתרונות שיאפשרו לחייב לעמוד בתשלום חובותיו לנושים מבלי להיכנס להליכי חדלות פירעון (פשיטת רגל).
  3. הגשת בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון כנגד החייב – במידה ושאר הפתרונות לא מסייעים לקבלת התשלום מהחייב, עשוי עורך דינכם ללוות אתכם בהגשת בקשה להכרזה עליו כחייב חדל פירעון. זאת במסגרת בקשת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון (לשעבר פשיטת רגל) כנגדו. במסגרת ההליכים הנ"ל נכסי החייב ירוכזו בקופת נשיה שמתוכה ומתוך הכנסותיו השוטפות ישולם לנושיו חלק מהחוב.

הדרך הנכונה להתמודדות עם גביית חובות – סיכום

גביית חובות היא לעולם תהליך מורכב הן עבור בעלי החוב (הנושים) ולבטח עבור החייבים עצמם. לכן מן הראוי להסתייע בתהליך להסדרת חובות כספיים, בעזרה משפטית מקצועית מטעם עורך דין מוביל לענייני גביית תשלומים מחייבים. משרד עו"ד שמעון גיגי סייע לנושים וחייבים רבים בישראל להסדיר תשלום של חובות בהליך מקוצר ויעיל, ללא צורך בפנייה להליכים משפטיים בבתי המשפט. אולם במידת הצורך, משרדנו מספק גם שירותי ליטיגציה בתביעות משפטיות הקשורות בתשלום חובות ובהליכי גבייה ואכיפה המתנהלים בהוצאה לפועל או באמצעים אחרים, לרבות ליווי הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי (פשיטת רגל). נשמח לעמוד גם לרשותכם ולספק לכם הכוונה משפטית מותאמת אישית, על פי נסיבות המקרה שלכם.

למידע נוסף על גביית חובות והליכי גבייה בהוצאה לפועל – פנו אל משרד עורך דין שמעון גיגי כבר כעת:  076-545-3770.

גביית חובות
גביית חובות

מאמרים בנושא גביית חובות

גביית חובות מלקוחות

גביית חובות מלקוחות היא משימה מאתגרת אך הכרחית, שכן עסקים נשענים על כך שלקוחותיהם ישלמו את חשבונותיהם בזמן, על מנת לשמור על תזרים מזומנים תקין

קרא עוד
לשיתוף לחצו:
תרצה לחזור לחלק מסוים בעמוד
מחבר המאמר
שמעון גיגי עורך דין
עורך דין שמעון גיגי

המחבר הוא עורך דין מקצועי לענייני תובענות ייצוגיות, ביטולי הגבלות, דיני עבודה, חברות ומקרקעין. ייצוג לקוחות בבית משפט, ייעוץ מקצועי, וליווי אישי, הם העקרונות המובילים של המשרד, אשר צבר הצלחות לא מעטות ברבות השנים. מוזמנים להצטרף להצלחה.